Over mij

Kunstzinnige spiegels Anneke Zuidema
Ik woon en werk in Leeuwarden en ben in 1991 afgestudeerd voor 2e graad docent handvaardigheid en tekenen aan de NHL. Daarna ben ik jarenlang werkzaam geweest als beeldend vormgever binnen ons eigen bedrijf: Facet, een coöperatie voor beeldende vormgeving.

In het begin richtten we ons vooral op het maken van decors en aankleding van feesten en evenementen. Later kwamen er allerlei projecten bij zoals het maken van muurschilderingen voor discotheken, het inrichten van café’s en het maken van speelhuisjes voor de Kinderopvang.

Dit was een fantastische tijd. Ik kon er al mijn  creativiteit in kwijt. Het heeft mij veel voldoening gegeven en nog steeds, ik kijk er met veel plezier op terug.

Kunstzinnige woonaccessoires

Samen met mijn collega Martine Bakker heb ik een atelier/winkel in Leeuwarden, By MoAi! Hier verkopen wij onze zelfgemaakte producten. Mijn vrije werk bestaat uit het maken van sieraden en kunstzinnige woonaccessoires zoals spiegels, fotolijsten, vazen, schalen, kastjes, lampen, kandelaars en muurschilderingen voor de baby- of kinderkamer. Ook geef ik cursussen en creatieve workshops voor particulieren en op scholen en organiseer ik kinderfeestjes.

Lees ook het artikel in Wonen en Co 

Spiegels

De lijsten van de spiegels ondergaan een totale metamorfose. Als basismateriaal gebruik ik papier-maché en daarin verwerk ik allerlei verschillende decoratiematerialen zoals scherven, kralen, schelpen, glimmende glinsterstenen en allerlei kleine snuisterijen die ik vooral vind op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Waar mogelijk werk ik het liefst met natuurlijke milieuvriendelijke materialen.

Spiegels met een persoonlijk thema

Het is mogelijk om een spiegel in opdracht te laten maken. Dit kunnen spiegels zijn voor een speciale gelegenheid bijvoorbeeld een jubileum, geboorte of ter herinnering aan een geliefd persoon. Ook kun je persoonlijke voorwerpen in een spiegel laten verwerken en specifieke wensen t.a.v. vorm, kleurgebruik en afmetingen met mij bespreken. Er is heel veel mogelijk.